Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Lajcsi szelet

2012.08.30

 

Hozzávalók:

  • 3 tojás
  • 3 evőkanál méz
  • 15 dkg kristálycukor
  • 45 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 35 dkg Rama margarin
  • 1 csomag vaníliás puding
  • 1 csomag puncsízű puding
  • 8 dl tej
  • 25 dkg porcukor
  • 1 tábla tortabevonó
  • 1 evőkanál étolaj

 

Elkészítés:

A tojást. a mézet és a kristálycukrot 15 dkg Rama margarinnal gőz fölött simára keverjük. A tűzről levéve hozzáadjuk a lisztet és a sütőport. Az így kapott tésztát három részre osztjuk, és fél cm-es lapokra nyújtjuk, majd a lapokat kisütjük. A pudingokat külön-külön 4-4 dl tejjel sűrűre főzzük és hagyjuk kihűlni. 20 dkg Rama margarint a porcukorral habosra keverünk, és a kihűlt pudinghoz adjuk. A krémmel megtöltjük a lapokat úgy, hogy alulra a puncsréteg, felülre a vaníliaréteg kerül. A tortabevonót gőz fölött megolvasztjuk és hozzáadjuk az étolajat. Ezzel vonjuk be a sütemény tetejét. Vizes késsel szeleteljük.375-lajcsi-szelet.jpg

 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 16032
30 nap: 49
24 óra: 2