Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amerikai fánk

2012.08.30

kepek-tisza-es-hortobagy-218.jpgHozzávalók 4 főre

 

  • 500 g búzaliszt (finom)
  • 0,5 tk só
  • 50 g friss élesztő
  • 60 g cukor
  • 1,4 dl langyos tej
  • 7 dkg puha vaj
  • 3 db tojássárgája
  • napraforgó olaj a sütéshez
  • porcukor (tetejére)
 
  •  
  •  
  •  

 

Elkészítés:
 
  1. Oldjuk fel az élesztőt 1 dl langyos tejben, keverjük össze 3 ek liszttel és 1 tk cukorral. Fedjük le, és hagyjuk kelni 15 percig.
  2. Mikor megkelt, adjuk hozzá a maradék tejet, lisztet, cukrot, vajat, sót és a tojássárgákat. Dolgozzuk össze sima tésztává, majd takarjuk le és meleg helyen kelesszük a kétszeresére.
  3. Gyúrjuk át még egyszer, és nyújtsuk ki 2 cm vastagságúra.
  4. Szúrjunk ki a tésztából egy kisebb és egy nagyobb kiszúró segítségével karikákat, majd hagyjuk kelni a fánkokat 10 percig.
  5. Amikor kicsit megkeltek, süssük ki a fánkokat forró, bő olajban. Hintsük meg porcukorral, és még melegen tálaljuk!
 
 
 
 

 


Utolsó kép



Archívum

Naptár
<< Szeptember / 2019 >>


Statisztika

Most: 1
Összes: 16033
30 nap: 50
24 óra: 3